Circulair-proof? Laat weg wat je niet nodig hebt.

Blog 19/07/2017

Door Marianne de Kruijf

Er bestaan slechts een paar circulaire gebouwen ter wereld. Maar, nog even geduld… Op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam komt er snel één in gebruik: Circl. Een grote, glazen pui met brede trappen in een parkachtige omgeving. Als projectmanager bij Q&A, organiseer ik, in samenwerking met ABN AMRO, een retailfeestje op deze unieke locatie.

Bij Q&A brengen wij vakgenoten graag met elkaar in contact. Retail is hierbij altijd de verbindende factor en zijn events het middel om dit te realiseren. Eén van deze events is de categorie uitreiking van ‘Retailer of the Year’. Tijdens dit feestje worden awards uitgereikt aan de beste winkelketen- en webshops in de vastgestelde categorieën. Als één van de eersten, ontvangen wij ruim 175 retailers op deze duurzame locatie.

Circulair Circl

Kozijnen die zijn overgeplaatst vanuit een oud Philips gebouw, een bar gecreëerd met oude kluisjes en 16.000 oude spijkerbroeken die gebruikt zijn als isolatiemateriaal. In Circl wordt alles gemonteerd zonder maar één druppel kit, pur of lijm. Op die manier zijn de materialen zoveel mogelijk herbruikbaar en demontabel.Zelfs over de naam is nagedacht. Circl, geschreven zonder E. Je hebt deze letter namelijk niet nodig om de naam uit te spreken. Met andere woorden: laat weg wat je niet nodig hebt. Al mag dit niet ten koste gaan van kwaliteit én staat beleving voor ons centraal.

Duurzame uitdaging

En dan de uitwerking in de praktijk. Vol dilemma’s en nieuwe vragen. Hoe richt ik, samen met de partners, de netwerkstands in? Doen we dit, net als eerder jaren met flyers? Verzorgen wij de routing met banners, die we volgend jaar niet meer kunnen gebruiken? Nee, ook hierin worden circulaire opties besproken. Ik realiseer me, niet alleen de wereld te kunnen veranderen. Maar, het is een eerste stap.

Ik kijk ernaar uit om je te ontvangen op deze toffe locatie!

Meer informatie over events? Neem contact met mij op via mdekruijf@qanda.nl.

Ons adres

Q&A
Printerweg 22
3821 AD, Amersfoort

Neem contact op

+31(0)33-2454637
info@qanda.nl

+32 478 99 15 82

werner@qandainsights.be

Contact pagina

Agenda


Bekijk de volledige agenda

Volg ons