Stagelopen bij Q&A is een (retail)feestje!

Blog 17/01/2018

Door Alyssa Vogelaar

Voor mijn opleiding Business Management aan de Hogeschool Utrecht heb ik de afgelopen twee schooljaren meerdere traineeships vervuld. Een jaar geleden kwam ik terecht bij Q&A voor een stage op de marketingafdeling. Na dit jaar is het tijd om mijn laatste traineeship voor de opleiding te gaan vervullen en zit mijn stage bij Q&A er helaas alweer op, maar wat was het een (retail)feestje!

‘Retailer of the Year’

Maar wat maakte deze stage zo leuk? Ik mocht onder andere meewerken aan de grootste consumentenverkiezingen van Nederland: de ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ verkiezingen. De afgelopen negen maanden ben ik intensief betrokken geweest en heb ik veel geleerd op het gebied van marketing, communicatie en projectmanagement. Van het werven van deelnemers en partijen voorzien van informatie en adviezen tot het beheren van de social media en het organiseren van de twee uitreikingsmomenten: het behoorde allemaal tot mijn werkzaamheden. Daarnaast mocht ik tijdens de evenementen zelf aanwezig zijn: de categorie uitreiking op 14 september 2017 en het ‘Retailer of the Year’ gala op 26 oktober 2017. Zo heb ik van dichtbij meegemaakt hoe een project zo groot als deze van begin tot eind wordt georganiseerd. Wat een onwijs leuke ervaring!

Naast de ‘Retailer of the Year’ verkiezingen, heb ik bij vele andere projecten mogen helpen en meekijken. Zo heb ik meegewerkt aan de Beste Folder Awards, het Retail Outlook Event, de ‘Product of the Year’ verkiezingen, schreef ik dagelijks trends voor de TrendTool én ondersteunde ik in Store of the Future. Kortom: een veelzijdige, maar vooral leerzame stage waar geen enkele dag hetzelfde was.

Q&A, bedankt!

Zoals ik al aangaf: mijn stageperiode bij Q&A zit er helaas alweer op. Niet alleen een fantastische stagebegeleider (lees: Jet Heijstek), maar ook een leuke werkplek met gezellige en behulpzame collega’s. Via deze weg wil ik iedereen nogmaals bedanken voor het leuke en leerzame jaar. Ik wens jullie heel veel succes in de toekomst en wie weet tot ziens!

Ben je op zoek naar een stageplek en heb jij net als ik ook een passie voor retail? Q&A zoekt regelmatig stagiairs voor verschillende functies. Kijk op deze pagina voor meer informatie.

Ons adres

Q&A
Printerweg 22
3821 AD, Amersfoort

Neem contact op

+31(0)33-2454637
info@qanda.nl

+32 478 99 15 82

werner@qandainsights.be

Contact pagina

Agenda

  • Retailtour Milaan 8 nov 2018
  • Retail Executive trip China 18-24 nov 2018
  • Next Retail Generation Event, Riviera Maison Amsterdam 29 nov 2018

Bekijk de volledige agenda

Volg ons