Stel ons je vraag

Dames 1 Laren winnaar Europacup zaalhockey 2019

Artikelen19 februari 2019

In de 28 jaar dat de Europacup zaalhockey bestaat is Laren het tweede Nederlandse team ooit dat deze prijs wist te winnen. Laren was ooit eerder dichtbij maar verloor destijds in de finale van de club uit Hamburg. Na de winst op deze thuis club tijdens de halve finale op zaterdag volgde het sluitstuk op zondag. De meiden kwamen met veel lol en ontspanning het veld op met het gevoel dat het hun middag zou worden. De tegenstander een jonge snel spelende Russische club zette Laren snel op een 0-1 achterstand.

Maar naar drie maal scoren van Maxime Kerstholt leek de buit binnen. Met nog ruim 8 minuten op de klok kiezen de Russen voor power play keeper eruit en moet Laren ook nog captain Mila Muyselaar een paar minuten missen. Maar Laren hield stand. Met nog 15 seconden op de klok was het oorverdovende lawaai zo sterk dat de speelsters al dachten dat de zoemer was gegaan en werd de overwinning al gevierd.

Een super mooi weekend om bij te zijn en volop genieten als sponsor. Meiden van Laren: van harte gefeliciteerd!