Shoppen als een Millennial

Blog 06/12/2017

Door Ank van der Zalm

Bij Q&A houden we ons dagelijks bezig met de ontwikkelingen in retail. Wat gaat er veranderen en hoe wordt er in de toekomst geshopt? Mijn generatie, generatie Y, is de shopper van de toekomst. Over het consumentengedrag van deze millennials zijn al vele boeken geschreven. Tijd om mijn eigen shopgedrag eens onder de loep te nemen. In deze blog beschrijf ik mijn leven als consument en deel ik drie van mijn favoriete concepten. Zelf ben ik tenslotte ook een millennial.

Millennial shoppers

Generatie Y. Wij worden beschreven als een doelgroep die retailers voor uitdagingen stelt. In tegenstelling tot de babyboomers zijn we moeilijk te binden en lastig te bereiken. Maar is dat ook zo? Als ik naar mijzelf kijk, is mijn smartphone dé manier om mij te bereiken. Social Media zijn daarbij de belangrijkste kanalen. Vanaf het moment dat ik wakker word begin ik al met swipen. Instagram, Facebook. Er is veel onzin en via mijn smartphone krijg ik veel prikkels. Daarom filter ik alles wat ik zie. Voor reclame ben ik immuun geworden. Korte filmpjes vind ik leuk. Van Social Influencers ben ik fan!

No time!

Aan tijd heb ik ook steevast gebrek. Mijn drukke leven en veel te lange ‘to do’ lijstjes zorgen ervoor dat ik voor winkelen weinig tijd heb. Mijn smartphone biedt ook hier weer uitkomst. Vaak sprokkel ik online mijn nieuwe outfits bij elkaar, geïnspireerd op een mooie afbeelding die ik zag op Pinterest of een advertorial in mijn Instagram tijdlijn. Via Snapchat check ik of mijn vrienden mijn nieuwe outfit ook leuk vinden. Zo ja, dan zoek ik binnen no-time naar een aanbieder die goedkoop en binnen mijn gewenste tijdsbestek kan leveren.

Millennial retailers

Wanneer ik wel tijd heb om de stad in te gaan zoek ik de kleine boetiekjes op, nieuwe hippe winkels of ga ik voor de sale. Inspiratie en een gave beleving, dat is wat ik wil. Leuk om nieuwe bijzondere concepten te bezoeken, daar neem ik de tijd voor. Aankopen doe ik graag op mooie en bijzondere plekken, waar ik persoonlijk word benaderd. Een aantal leuke concepten hebben mij de afgelopen tijd verrast:

Thing I like Thing I Love

Things I like Things I Love is zo’n leuke boetiek waar ik graag kom. Een fijne plek om te zijn. Ze verkopen diverse producten die een draai geven aan een eigentijdse stijl. Van kleding tot interieur kun je hier mooie producten vinden. Alles wat je hier ziet is ‘Insta Worthy’.

Polette

Polette zit bij mij om de hoek. Lekker handig en gemakkelijk. Door de strak ingerichte zaak wordt je aandacht direct naar de brillen getrokken. Hippe modellen die je allemaal wilt hebben. Onlangs heb ik hier een nieuwe bril aangeschaft. Passen en een oogmeting was in de winkel mogelijk. Nadat de keuze was gemaakt, werd de bril via de webshop besteld. Een persoonlijk account werd aangemaakt en mijn eigen receptuur werd ingevuld. “Je recept staat online en hier kun je altijd bij.” liet de verkoper mij weten. Vervolgens hielp hij mij op hun webshop en kon ik betalen via mijn eigen betaalapp. De bril wordt bij mij thuisbezorgd en dat zonder afspraak. Snel stond ik weer buiten. Ik kan niet wachten tot mijn nieuwe aankoop op de deurmat valt.

Asos.com

Ook heb ik een favoriete webshop: Asos.com. Met een gigantisch aanbod en een snelle levering, zorgen zij voor een glimlach op mijn gezicht. Optimale zoekfuncties en video’s van alle kleding zorgen ervoor dat ik mij snel en gemakkelijk kan oriënteren door het ruime aanbod. Niet alleen de labels, maar ook hun eigen label zorgt ervoor dat ik keer-op-keer weer word verrast door het leuke aanbod. Een retailer die mij inspireert.

Ik laat mij dagelijks inspireren en koop waar en wanneer ik wil. Op een onbewust moment kan het zomaar zijn dat ik mij ineens bedenk nog iets te willen kopen. Dan surf ik even rond en bestel gelijk.

In het Retail richting 2030 rapport lees je over de retailshifts die er richting 2030 gaan plaatsvinden en leer je over de veranderingen die passen bij mijn doelgroep. Mijn advies?

Download dat rapport en zorg dat je klaar bent voor mijn generatie.

Ons adres

Q&A
Printerweg 22
3821 AD, Amersfoort

Neem contact op

+31(0)33-2454637
info@qanda.nl

+32 478 99 15 82

werner@qandainsights.be

Contact pagina

Agenda


Bekijk de volledige agenda

Volg ons